A Google robotja a fodrászunkat is felhívja

A Google Asszisztens mesterséges intelligencia egyre okosabbá – és “ijesztőbbé” – válik. A Google a múlt heti I/O fejlesztői konferenciáján mutatta be az Asszisztens programjának fejlesztett változatát, mely parancsra képes akár telefonhívással időpontot egyeztetni.

A szuperokos AI megoldást a Google Duplex névre keresztelték és azon túl, hogy valóban egy erős, automatizált programot kapott a háta mögé, természetes, sokkal emberibbnek tűnő hangon képes kommunikálni.

A konferencián a Google két előre rögzített telefonhívással demonstrálta a Duplex tudását, melyet a színpadon megerősítettek, hogy valóban igazi telefonbeszélgetés volt a Google-robot és az adott alkalmazott között.

A két telefonhívás valóban rendkívül élethűnek hangzott, és a Google Asszisztens még az erős akcentust és a különböző keresztkérdéseket is könnyedén kezelni tudta, így sikerült lefoglalni egy éttermi asztalt és egy időpontot a fodrásznál.

A Duplex egy jó példája annak, hogy a technológiának van erkölcsileg jó és rossz velejárója is, hiszen míg ez a megoldás kifejezetten halláskárosultaknak kedvezhet, vagy bizonyos értelemben ledönthet némi nyelvi akadályokat, addig bizonyos emberek megtalálhatják a módját, hogy csalásra vagy adatszerzésre is használják.

A Google valamikor nyár közepén fogja kidobni a nyilvános béta verzióját az Asszisztens frissítésének, ám a teljes verziós kiadási dátum, vagy az elérhető országok listája még nem lett bejelentve.

 

Forrás:  techradar.com
Kép: 9to5google.com

Recent Posts