Az EFFIE története dióhéjban

 • Kratina Andrea

Az 1968-ban New Yorkban az Amerikai Marketing Szövetség által alapított EFFIE-díj a marketing és kommunikációs szakma egyik világszerte legkiemelkedőbb versenye, amelynek célja az olyan hatékony reklámkampányok elismerése, amelyek az adott piaci környezetben maximálisan beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Az EFFIE az egyetlen olyan szakmai díj, amely a reklám célját, az eredményességet díjazza. Több mint negyven éves “kora” ellenére ma is fiatalos szakmai megmérettetés, rangját és meghatározó szerepét jól mutatja, hogy világszerte több mint 40 országban rendezik meg az EFFIE-t, Magyarországon 2014-ben volt a 13. kiírás.

Mi merjük, mérjük

Médiastratégia készítése, médiatervezés és médiavásárlás kis, közepes és nagy magyarországi hirdetőknek. Ez a mi szakterületünk. Kitalálni az utat, amelyen ügyfeleink üzenete a leggyorsabban és legemlékezetesebb módon jut el a választott közönséghez. Ez a mi feladatunk, célunk, szenvedélyünk.

A hatékonyság Oscar-díjának is nevezett EFFIE gála hazai megmérettetésén mi is indulunk, indultunk. 11 kategóriában összesen 53 díj – 12 Arany, 15 Ezüst és 25 Bronz került kiosztásra 2014-ben.

Ebből díjaink:

 • Arany EFFIE 2014
  Kategória: Hosszú távú hatékonyság (min. három év tartósan kiemelkedő eredményei egy adott terméknél, szolgáltatásnál)
  Kampány: Hosszú távú online stratégia
  Megbízó: Wizz Air Légiközlekedési Zrt.
 • Ezüst EFFIE 2014
  Kategória: Szolgáltatások – utazás
  Kampány: Perszonalizált online kampány
  Megbízó: Wizz Air Légiközlekedési Zrt.
 • Bronz EFFIE 2014
  Kategória: Szolgáltatások – média
  Kampány: Parapremierek
  Megbízó: Viasat Hungária Zrt.
 • Bronz EFFIE 2014
  Kategória: Hosszú távú hatékonyság (min. három év tartósan kiemelkedő eredményei egy adott terméknél, szolgáltatásnál)
  Kampány: Apródból piacvezető
  Megbízó: Allegro Group Kft.

A reklámhatékonyság hazai seregszemléjén idén rekordszámú, 147 pályázat indult. A díjakat azok a kampányok kapták, amelyek a kiírás szerint 2013.január 1. és 2014.május 31. között zajlottak, igazolhatóan sikeresek, hatékonyak voltak, és a zsűritől pályaművükre a legtöbb pontot kapták.